Thursday, 13 January 2011

KEUTAMAAN LAA ILAAHA ILLALLAAH


1. Aman dari Azab Allah Dunia dan Akhirat
Firman Allah SWT:
Orang-orang yang beriman dan tidak mencampurkan iman mereka dengan kezaliman
(syirik), mereka itulah orang-orang yang mendapat keamanan dan mereka itu adalah
orang-orang yang mendapat petunjuk. (QS. 6:82)

2. Sebaik-baik Iman
Sabda Rasulullah:
Iman itu 70 cabang, yang utama adalah Laa Ilaaha illallah, yang terendah adalah
menyingkirkan duri dari jalan. (HR. Muslim)

3. Penghapus Dosa Maksiat
Sabda Nabi:
Allah SWT berfirman: Wahai anak Adam, bila engkau datang kepada-Ku dengan
dosa sepenuh langit dan bumi, kemudian engkau bertemu denga-Ku (di hari kiamat)
dengan tidak menyekutukan Aku dengan sesuatu pun, niscaya Aku berikan samudera
ampunan untukmu. (HR. Turmuzi)

4. Penyebab Masuk Surga dan Tidak Kekal di Neraka
Sabda Nabi:
Allah SWT berfirman: Siapa yang menemuiKu tidak menyekutukan Aku dengna
sesuatu pun, maka ia masuk surga. Siapa yang menemuiku dengan menyekutukan
Aku, maka pasti masuk neraka. (HR. Muslim)
Reactions:

1 kesannya:

  1. nice post...
    cuba tingkatkan promosi blog utk kelangsungan dakwah. blog smart dah tapi kalau tak ramai yang baca rugi jugak laa. letakkan post yang menarik dan mencabar minda dan akal untuk berfikir.

    ana faham antum semua pakat sibuk di sekolah tapi boleh je kalau kita bersungguh betul tak. :D

    sekadar cadangan daripada alumni KISAS SPM2008
    Arif Aizuddin bin Mohd Sa'ad
    5/3 2008 Rumah Khalid =D


    Latest Post on Berjalan Menuju Kebenaran : Memberi, menerima, diberi, diterima, give and take, take and give, beri dan ambil, ambil dan beri

    ReplyDelete

 

Subscribe to Badar KISAS

Contact us

Email us: badarkisas@gmail.com

Penaung